Deze occasions kun je als beginnende bestuurder het beste kopen

Als beginnende bestuurder kan het best lastig zijn om een keuze te maken voor je eerste auto. Je wilt natuurlijk niet meteen te duur beginnen, maar er moeten wel enige voorwaarden aan een auto zitten om het te kopen. Als je wilt weten welke auto’s het beste zijn voor beginnende (jonge) bestuurders, dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. In deze blog vertel ik je namelijk over de beste occasions voor beginnende bestuurders.

1 Audi A1

Eén van de bekendste merken in Europa, en wellicht zelfs de wereld, is Audi. Het is dan ook geen wonder dat een auto van Audi bovenaan deze lijst staat. De Audi A1 is een sportieve en betrouwbare auto. De standaard versie van de Audi A1 heeft drie deuren en de sportback heeft vijf deuren. De Audi A1 heeft verschillende transmissies en motoren, waarbij je kunt kiezen voor elektrisch, diesel of voor benzine. Al met al is de Audi A1 een goede eerste auto om een aantal jaar mee te rijden. 

2 Citroën DS3

Deze citroën is één van de meest verkocht mini-auto’s van Europa. Het model heeft een mooi design en daardoor kan iedereen genieten van een mooie auto. Daarnaast zijn er ook nog verschillende modellen te vinden van deze auto, dus er is keuze voor iedereen. In 2016 kreeg de DS3 zelfs een facelift, waarbij de auto zelfs een DS automobile werd. Deze auto is dan ook gescheiden van Citroën en heeft een DS Badge op de auto gekregen. Daarnaast werd er ook een snellere motor in geplaatst, waardoor deze auto in 6,5 seconden van 0-100 km/u gaat. 

3 Opel Astra

Dit is de bekendste occasion van Opel en heeft veel te bieden aan beginnende bestuurders. De nieuwste generatie Opel Astra is de K-generatie. Deze Opel Astra K is kleiner dan de voorgangers en tevens ook lichter dan zijn voorgangers. Wat opmerkelijk is aan deze kleinere auto, is dat de binnenruimte groter is geworden. Het dashboard heeft een scherm gekregen wat verbonden kan worden met de android en de iPhone. De motoren zijn er zowel in diesel als benzine variant. Al deze auto’s kunnen gebruiken maken van een start-stopsysteem, waardoor de auto ook zuiniger is dan zijn voorgangers. 

4 Seat Ibiza

De Seat Ibiza heeft veel verschillende modellen gehad sinds deze auto is uitgebracht. De eerste Seat Ibiza kwam zelfs in 1984 uit. De nieuwe generaties hebben echter wel een ander uiterlijk gekregen. De nieuwe modellen hebben ook vernieuwde technologie zoals een achteruitkijkcamera en parkeerassistentie erin. Daarnaast hebben een aantal varianten ook een aanraakscherm met bluetooth en navigatiesysteem erin.

5 Volkswagen Polo

Samen met de Volkswagen Golf is dit de meest gekochte occasion Volkswagen. De Volkswagen auto’s bieden betrouwbare en veilige ervaringen op de weg, waardoor veel mensen deze auto’s rijden. De vijfde generatie van de Volkswagen Polo lijkt veel op de Volkswagen Golf, want van dat design is de auto ook afgeleid. De vijfde generatie Volkswagen Polo is echter langer en breder dan de Volkswagen Golf. De zitplaatsen zijn groter geworden en de kofferbakruimte ook, waardoor de VW Polo steeds meer begint te lijken op een gezinsauto. Echter is het nog steeds een hele fijne auto voor een beginnende bestuurder.