Een ooglidcorrectie Rotterdam: hoe kies je een vertrouwde kliniek?

Denk je erover om een ooglidcorrectie te nemen in Rotterdam? Dan is het van groot belang dat je bij de juiste kliniek aanklopt. Want, een vertrouwde plastisch chirurg is essentieel voor een geslaagde operatie. Maar, hoe kies je een goede kliniek voor ooglidcorrectie Rotterdam uit?

Wat voor ingreep is een ooglidcorrectie Rotterdam eigenlijk?

Voor je de eisen aan een kliniek gaan lezen, is het van belang dat je een duidelijk beeld hebt van wat de operatie eigenlijk inhoudt. In principe is een ooglidcorrectie Rotterdam een vrij simpele ingreep. Je kunt ervoor kiezen om je bovenste oogleden te behandelen en/of je onderste. Als je last hebt van hangende oogleden is het verstandig om te kiezen voor een ooglidcorrectie van je bovenste oogleden. Tijdens de ingreep wordt een snee gemaakt in de plooi van je ooglid, en wordt overtollig huid, vet en vocht verwijderd. Hetzelfde geldt voor een ooglidcorrectie van je onderste oogleden. Nu wordt de snede alleen gemaakt net onder je wimper grens. Na afloop worden de snedes gehecht door de plastisch chirurg.

De juiste ervaring voor een oogcorrectie Rotterdam

Een ooglidcorrectie Rotterdam is dus een medische ingreep die je vanwege cosmetische of medische redenen kunt overwegen. Een ervaren plastisch chirurg is van groot belang. Het kan gevaarlijk zijn om een chirurg te kiezen voor je ooglidcorrectie die weinig ervaring heeft en nog aan het oefenen is. Je wilt niet de rest van je leven met littekens zitten of een infectie oplopen. Vraag daarom altijd naar de ervaring van de betreffende plastisch chirurg tijdens je consult gesprek. Vertrouw je het niet? Schaam je niet om dat aan te geven. Ga dan verder op zoek.

Heeft je plastisch chirurg gecertificeerde keurmerken?

Tijdens dit gesprek voor een ooglidcorrectie Rotterdam kun je ook informeren naar de behaalde keurmerken van de plastisch chirurg. Keurmerken zijn ontzettend belangrijk in de medische branche. Zorg dat je van tevoren onderzoek hebt gedaan naar de eisen die normaliter worden gesteld aan een plastisch chirurg. Let goed op het instituut dat het keurmerk heeft uitgegeven. Sommige klinieken ontwikkelen hun eigen ‘keurmerken’, met een zelf ontworpen logo. Het is makkelijk om je hierin te vergissen omdat het er uitziet alsof het net echt is. Kies altijd een kliniek met nationaal en internationaal erkende keurmerken voor je ooglidcorrectie.

Kijk naar reviews van anderen

Als het goed is, ben je vast niet de eerste die een ooglidcorrectie bij deze kliniek neemt. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar reviews van anderen. Deze kun je gemakkelijk vinden op internet. Je hebt speciale websites voor klinieken waarin jouw kliniek beoordeeld kan worden. Kun je weinig tot geen reviews vinden? Vraag het na bij de kliniek. Maar, wil je helemaal zeker zijn van een goed resultaat, dan kun je toch beter voor een kliniek met veel goede reviews kiezen voor je ooglidcorrectie Rotterdam.

Wat is de prijs van een ooglidcorrectie Rotterdam?

Als je om een medische reden een ooglidcorrectie Rotterdam overweegt, wordt deze vaak vergoed. Voor een cosmetische ingreep geldt niet hetzelfde. Als je een ooglidcorrectie wilt omdat je minder moe wilt lijken en een opgewektere blik wilt hebben, kun je rekenen op zo’n 700 euro per oog. Hierin zit ook het consultgesprek en de nazorg.