De mooiste eilanden in Griekenland

Je hoeft niet ver te reizen om te kunnen genieten van prachtige gebieden. Zo hebben wij in ons eigen Europa zelfs genoeg eilanden om van te genieten. Griekenland bezit de Noord- en Zuid Egeïsche eilanden en dat zijn stuk voor stuk prachtige eilanden, maar deze eilanden zijn toch wel echt de mooiste eilanden van Griekenland.

Santorini

Het bekendste eiland van Griekenland is Santorini en dat komt omdat het ook het mooiste eiland van Griekenland is. Elke hoek van de straat heeft de prachtige witte huisjes waar Santorini om bekend staat. Daarnaast zijn er ook prachtige hotels en zwarte stranden om te kunnen genieten van een heerlijke vakantie met een prachtig uitzicht op de zee. 

Zakynthos

Naast Santorini is dit ook één van de bekendste eilanden van Griekenland. Het eiland heeft prachtige exotische stranden en het is een zonnig, groen eiland. Ook het uitgaansleven op Zakynthos is zeer bruisend, waardoor het voor jongeren ook een prachtige bestemming is. Zakynthos is de ideale bestemming voor rust, maar het is ook de ideale bestemming voor een heerlijke actieve vakantie. Binnen drie uur vliegen ben je aangekomen op Zakynthos. 

Rhodos

Rhodos is een eiland in Griekenland wat je alles biedt. Als je op zoek bent naar cultuur, dan kun je in Rhodos genieten van de Griekse cultuur en natuur. Op Rhodos staat bijvoorbeeld de Akropolis, wat één van de oudste Griekse monumenten is. Ook als je geen fan bent van cultuur is Rhodos een goede optie, want ook zon, zee en strand is er volop te vinden op dit eiland. Zoek jij een heerlijke rustige vakantie of ben jij op zoek naar een vakantie vol cultuur, historie en natuur, dan is Rhodos het beste Griekse eiland om te bezoeken. 

Naxos

Het grootste eiland van de Cycladen en tevens ook het meest vruchtbare eiland Cycladen is Naxos. Op dit eiland worden verschillende citrusvruchten, druiven en olijven verbouwd, waardoor je omringd wordt door prachtige groene vlaktes en valleien. Op Naxos kun je ook likeurproeverijen of wijnproeverijen doen, dus voor de echte wijn- en likeur liefhebbers is dit echt het perfecte Griekse eiland om te bezoeken. 

Corfu

Corfu is het groenste eiland in de Ionische zee en voor een heerlijke vakantie voor de rust is dat een perfecte omgeving. Het voormalige paleis van Keizerin Sisi staat ook op Corfu, dus als je liever een vakantiebestemming hebt met historie en cultuur, dan is Corfu ook zeker een toffe plek om naartoe te gaan. De hoofdstad van dit eiland, Corfu-stad, heeft veel terrasjes waar je lekker kunt genieten van een drankje of een lekkere lunch. Kortom kun je je op Corfu zeker wel vermaken tijdens je vakantie.