Wat maakt Berber tapijten zo interessant?

Indien je op zoek bent naar een manier om extra karakter te geven aan het interieur van je woning zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van één van de verschillende Berber tapijten die op de markt zijn terug te vinden een zeer interessante keuze kan zijn. Voor deze tapijten geldt dat ze niet alleen op visueel vlak een meerwaarde kunnen betekenen, wat bovendien ook te denken van de meerwaarde die ze weet te creëren op vlak van comfort? Hoe dan ook, indien je graag meer over deze bijzondere tapijten te weten wil komen moet je zeker verder blijven lezen. 

Waar komen Berber tapijten precies vandaan?

Berber tapijten zijn uiteraard zoals de naam reeds duidelijk maakt afkomstig uit Arabië. Voor deze tapijten geldt dat ze geproduceerd zijn door de zogenaamde Berbers, de bevolkingsgroep welke voor de Arabieren leefden in Noord-Afrika. Vandaag de dag geldt voor deze landen geldt dat ze bij ons bekend staan als niet alleen Marokko en Algerije, maar ook Tunesië en Libië. Textiel afkomstig uit deze landen staat erom bekend zeer vaak erg kleurrijk te zijn. Bovendien wordt het ook doorgaans altijd met de hand gemaakt. 

Voor de traditionele Berber tapijten geldt dat de techniek die ervoor wordt toegepast wordt overgedragen van moeder op dochter. Dit betekent in de praktijk ook dat niet alleen de kleuren en de patronen, maar ook de symbolen die verwerkt worden in het textiel uniek kunnen zijn afhankelijk van de stam in kwestie. Het is in het bijzonder omwille van deze reden dat er in de praktijk een keuze kan worden gemaakt tussen zoveel verschillende varianten. 

Een tapijt voelt heerlijk warm aan

Bij het vervaardigen van Berber tapijten is het in de praktijk zo dat er in principe rekening werd gehouden met twee verschillende uitwerkingen. In eerste instantie spreekt het voor zich dat deze tapijten werden gebruikt om de vloer warmer aan te doen voelen. Daar wist men zonder probleem in te slagen. Dit is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je in de praktijk vast zal kunnen stellen dat dergelijke tapijten ook zeer geschikt kunnen zijn om vocht tegen te houden. Op deze manier kan je rekenen op een dubbele werking. In ieder geval, ben jij ook op zoek naar een tapijt dat werkelijk heerlijk warm aanvoelt en wil je deze bovendien graag kunnen aanschaffen tegen een voordelig prijskaartje? Dan is het met zekerheid een aanrader om de aanschaf van één van de verschillende Berber tapijten op de markt onder de loep te nemen.

Op verschillende vlakken een meerwaarde voor je huis

Dat er vandaag de dag zoveel mensen voor kiezen om gebruik te gaan maken van Berber tapijten in hun woning hoeft eigenlijk op geen enkele manier meer te verbazen, integendeel. Het moet dan ook gezegd dat dergelijke tapijten niet alleen visueel zeer aantrekkelijk zijn, wat bovendien ook te denken van het feit dat ze ook een meerwaarde op vlak van comfort weten te realiseren? Wil je dus met andere woorden niet alleen de uitstraling van je interieur bevorderen, maar zou je graag ook het wooncomfort naar een hoger niveau willen tillen? Dan is dat allebei perfect mogelijk door gebruik te maken van een Berber vloerkleed.